Medela is een internationale speler op de markt geworden van innovatieve medische vacuümtechnologie. Medela ontwikkelt en produceert medische vacuümtechnologie o.a. voor ziekenhuizen, verpleeghuizen, dokterspraktijken en thuiszorgsituaties. Door aanzienlijke investeringen in medisch en klinisch onderzoek en de daaruit voortkomende kennis, ontstaan nieuwe ontwikkelingen en komen innovatieve oplossingen tot stand. Zij staan voor kwaliteitsoplossingen en begrip van de dagelijkse uitdagingen en taken van medisch personeel en patiënten.

Professionele vacuümsystemen

Medela vacuümpompen worden tijdens en na chirurgische ingrepen gebruikt voor het verwijderen van operatievloeistoffen, weefsel (inclusief botweefsel), gassen of lichaamsvloeistoffen van de patiënt. De hoogwaardige vacuümtechnologie is ontworpen voor het leveren van een betrouwbare vacuümopbouw.

Deze vacuümpompen worden o.a. gebruikt voor algemene chirurgische doeleinden, liposuctie, neurochirurgie en endoscopieën. In de dagelijkse ziekenhuispraktijk zijn geruisloze werking en eenvoudige bediening belangrijke voordelen.

  • De Basic biedt een geruisloze, betrouwbare, eenvoudige en hygiënische vacuümwerking. De pomp is geschikt voor alle vacuümtoepassingen in ziekenhuizen, klinieken en medische praktijken, waarbij een hoog vacuüm nodig is, zoals neurochirurgie, uitzuigen van de luchtwegen, endoscopie, liposuctie, wonddrainage en vacuümbevallingen/keizersnedes.
  • De Dominant Flex vacuümpompen zijn inzetbaar voor algemene vacuümtoepassing of als back-upsysteem voor wandafzuiging in ziekenhuizen, chirugiecentra, klinieken en dokterspraktijken voor de volgende vakgebieden: algemene chirurgie, liposuctie, endoscopie, uitzuigen van de luchtwegen, neurochirurgie en wonddrainage. U hoeft niet van pomp te wisselen als u een ander flowniveau wenst.
  • Thopaz tilt thoraxdrainage naar een hoger niveau: Het compacte systeem zorgt voor gereguleerde negatieve druk vlakbij de borst van de patiënt, op basis van de luchtlekkage. Thopaz monitort de luchtlekkage en zuigt alleen wanneer dit nodig is om de voorgeschreven, ingestelde negatieve druk te handhaven.